Zonnewiede – Giethoorn, na verbouwing, helemaal bij de tijd

12-7-2018

Op 11 juli vond de feestelijke heropening plaats van Zonnewiede in Giethoorn. Het zorgcomplex onderging binnen en buiten een grondige renovatie en is weer helemaal bij de tijd. Onder grote belangstelling van genodigden, bewoners, buren, medewerkers en leveranciers onthulden Marry Gorter (voorzitter cliëntenraad Zonnewiede), (bestuurder ZONL) Frank Kodden en Marcel Timmerman (bestuurder Wetland Wonen) het nieuwe naambord.

 

Ruime balkons, nieuwe zonwering, vloeren en nieuwe keukens
In september vorig jaar is Wetland Wonen gestart met de vernieuwingen. Voor de kerst waren de meeste werkzaamheden aan en in het gebouw afgerond.

Het gebouw als geheel is aan de buitenzijde fraai opgeknapt met mooie ruime balkons, nieuwe terrassen en nieuwe zonwering.

De gangen zijn voorzien van een nieuwe vloer, nieuwe verlichting en frisse wanden. In de appartementen zijn nieuwe keukens geplaatst. De opknapbeurt van de tuin nadert ook zijn voltooiing.

Tot slot is er een voldoende aantal plaatsen en oplaadmogelijkheid gecreëerd voor scootmobielen.

Daarmee is Zonnewiede een woonvoorziening voor Giethoorn dat de toekomst weer voor vele jaren aan kan. Net zo belangrijk is dat de huidige bewoners hier met nog meer plezier kunnen wonen en kunnen blijven vertrouwen op de goede zorg van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.


35 appartementen en 23 verzorg-appartementen
In het complex zijn o.a. 35 aanleunwoningen die verhuurd worden door Wetland Wonen. Hebben mensen meer zorg nodig dan zijn er 23 verzorg-appartementen met eigen voordeur waar zorg verleend wordt. Deze zijn bedoeld voor kortdurend verblijf en ingericht voor mensen die tijdelijk niet naar huis kunnen, door bijvoorbeeld een operatie of waarbij tijdelijk observatie nodig is.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt in het complex zorg aan. Voor alle bewoners worden dagactiviteiten georganiseerd.