Wetland Wonen werkt (1)

13-4-2017

Zeven nieuwe woningen Bestoterrein Zwartsluis.

Nadat de eerste 13 woningen in 2016 opgeleverd zijn, wordt in juli gestart met de 2e fase van zeven nieuwe sociale huurwoningen. De oplevering ervan wordt eind 2017 verwacht. De gemeente Zwartewaterland zal hierna het straatwerk en het groen van het totale gebied afronden.

 

Acht zeer duurzame woningen Hasselt

In mei wordt gestart met de bouw van acht zeer duurzame woningen in de wijk Santvoirt. Ze worden voorzien van zonnepanelen die energie opwekken t.b.v. de basisinstallaties zoals de verwarming en het warm water. Verder zijn de woningen getoetst op levensloopbestendigheid waardoor ze geschikt worden om zo lang mogelijk in te blijven wonen.
Met de oplevering van deze woningen, die verwacht wordt in november 2017, is het herstructureringsplan voor de wijk Santvoirt afgerond.

Groot onderhoud Zonnewiede Giethoorn van start
In nauw overleg met bewoners van Zonnewiede, de cliëntenraad en de huurdersvereniging Zwartewaterwiede, waarin wensen en mogelijkheden de revue zijn gepasseerd, gaan in juni de onderhoudswerkzaamheden in Zonnewiede van start. Zowel aan de buitenzijde als aan het interieur gaan diverse verbeteringen plaatsvinden, waardoor het complex weer bij de tijd zal zijn. Eind dit jaar zullen alle werkzaamheden afgrond zijn.