Wetland Wonen voert huurprijzen op maat in

29-8-2019

 

We vinden het belangrijk dat klanten zo veel mogelijk keuzevrijheid hebben bij het zoeken naar een andere woning. Daarom bieden we vanaf 2 september 2019 onze woningen met een huurprijs hoger dan € 607,46 aan met twee verschillende huurprijzen. Een basishuurprijs voor wie dat kan betalen en een lagere huurprijs, voor mensen met een smallere portemonnee.

 

We willen graag dat onze klanten kunnen wonen waar ze willen en daarvoor een huurprijs betalen die past bij hun inkomen, leeftijd en huishoudensgrootte. We passen daarom ons huurbeleid aan. Vanaf 2 september bieden we leegkomende woningen aan met twee mogelijke huurprijzen: een basishuurprijs en een aangepaste, lagere huurprijs.

 

Lagere huurprijs

De basishuurprijs is de huurprijs die we vinden passen bij de kwaliteit van de woning. De aangepaste huurprijs is een lagere huurprijs die past bij het inkomen van de woningzoekende. Dat inkomen bepaalt dus of iemand in aanmerking komt voor een lagere huurprijs. Bij ons woningaanbod op De Woningzoeker is altijd de basishuurprijs zichtbaar. Mensen die staan ingeschreven als woningzoekende kunnen afhankelijk van hun inkomen een aangepaste huurprijs zien. De aangepaste huurprijs is van toepassing op voorwaarde dat de inschrijfgegevens van de woningzoekende kloppen.

 

De aangepaste huurprijzen gelden alleen voor klanten die vanaf 2 september een woning van ons huren. Voor onze huidige klanten verandert de huurprijs van hun woning niet.

 

Meer weten?

Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vindt u hier .