Wetland Wonen steunt 'inclusief wonen' in Gemeente Steenwijkerland

22-10-2018

Gemeente Steenwijkerland, Sociaal Werk De Kop, Stichting J.P. van den Bent, Zorggroep Noorderboog, Zorggroep Oude en Nieuwe Land en Wetland Wonen werken samen om prettig wonen in de gemeente Steenwijkerland voor verschillende doelgroepen mogelijk te maken. De partijen hebben een gezamenlijke visie op de toekomst ontwikkeld, waarin ze streven naar leefbare en levendige wijken waarvoor de wijkbewoners zich zelf verantwoordelijk voelen en waarin iedereen meedoet.

 

De partners willen dit bereiken met het concept ‘inclusief wonen’. Inclusief wonen betekent dat mensen van verschillende leeftijden, met verschillende achtergronden, met en zonder beperking bij elkaar wonen en elkaar ondersteunen en ontmoeten in praktische, sociale of maatschappelijke zin. Dit kan in één gebouw, maar ook in een buurt of wijk. Het doel van inclusief wonen is om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen.

 

In Steenwijk en Vollenhove wordt gekeken hoe bewoners, met ondersteuning van de partners, zelf kunnen werken aan het opbouwen van zo’n gemengde samenleving. In Steenwijk wordt dit verbonden aan de ontwikkeling van Zonnekamp in de wijk Clingenborgh en in Vollenhove aan de mogelijkheden die Nieuw Clarenberg al biedt. Later dit jaar wordt ook gestart in Wanneperveen.