Wetland Wonen start met bouw 35 sociale huurappartementen Esdoornstraat Zwolle

27-6-2017

Wetland Wonen uit Vollenhove start in Zwolle met de bouw van 35 sociale huurappartementen. Binnen de woningmarktregio Zwolle, waar Wetland Wonen deel van uit maakt, investeert Wetland Wonen hier voor het eerst.

De gemeente Zwolle heeft onlangs de omgevingsvergunning afgegeven waarmee het project definitief van start kan gaan. Met het tekenen van de overeenkomst tussen Wetland Wonen en Mateboer Bouw B.V. uit Kampen is het voorbereidingstraject afgesloten en kan de bouw medio juli starten.

 

Zelfstandig wonen met zorg en service op afroep
De 35 appartementen aan de Esdoornstraat zijn ontwikkeld volgens het principe van scheiden van wonen en zorg. De appartementen zijn uitermate geschikt voor ouderen die graag langer zelfstandig willen wonen, met zorgvoorzieningen dicht in de buurt. Het nieuw te bouwen complex ligt namelijk naast het Woonzorgcentrum de Esdoorn van de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Aanvullende diensten kunnen de huurders afnemen van deze zorgorganisatie.

De appartementen zijn divers in oppervlakte en vorm en hebben ieder een eigen berging. Ze zijn gelegen op de begane grond, de eerste,  tweede en derde verdieping en bereikbaar per lift. Alle appartementen hebben een tuin of balkon.

 

Zeer duurzaam
De appartementen worden zeer duurzaam opgeleverd volgens  de ‘BENG- norm’ (Bijna Energie Neutraal Gebouw) van de overheid. Deze voorgenomen energieprestatie-eis is een norm waaraan alle nieuwe gebouwen, en dus ook woningen, vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen. Deze eisen gaan veel verder dan de huidige regelgeving en zijn substantieel kosten verhogend.
In de praktijk betekent dit dat de isolatiewaarde van de woning verder is verhoogd en het  energiegebruik van de woninginstallatie verlaagd.
In de woningen komen geen gasaansluitingen; alles is elektrisch. Er mogen geen kieren aanwezig zijn, dus ook geen brievenklep. Het glas wordt uitgevoerd in drie dubbel dik glas. Daarnaast worden circa 250 zonnepanelen op het dak geplaatst. Deze voorzien het elektragebruik van de algemene ruimtes.

 

Het plan is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Slokker Vastgoed BV uit Zwolle. Architecten bureau Plug In Novatie uit Apeldoorn tekende voor de architectuur. De bouw zal worden uitgevoerd door Mateboer Bouw B.V. uit Kampen.

 

Huurprijs
De kale huurprijs voor de appartementen zal onder de zogenaamde aftoppingsgrenzen liggen voor huurtoeslag. Dat maakt de appartementen toegankelijk voor huishoudens die gegeven hun inkomen recht hebben op huurtoeslag.

 

Planning
Verwacht wordt dat de bouw medio juli 2017 start en de oplevering vervolgens medio juni 2018 zal zijn. Belangstellenden kunnen de website van Wetland Wonen in de gaten houden.

________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie:

De bijgevoegde impressie is vrij voor publicatie. Op de foto de 35 zorgappartementen aan de Esdoornstraat.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wetland Wonen Groep, tel. (0527) 24 97 10. Mailen kan naar info@wetlandwonen.nl

 

Op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van actualiteiten? Schrijft u zich dan in voor onze algemene nieuwsbrief.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.