Wetland Wonen onderzoekt de betaalbaarheid van wonen

22-5-2018

Wetland Wonen en Huurdersvereniging Zwartewaterwiede starten in mei 2018 een onderzoek naar de woonlasten van de huurders. De kosten, waaronder huur, gemeentelijke heffingen en energiekosten, stijgen ieder jaar. Met het onderzoek willen we achterhalen hoe deze woonlasten zich verhouden tot de inkomens van onze huurders en of dat zorgt voor betaalbaarheidsproblemen.

 

Advies- en onderzoeksbureau Companen voert het onderzoek uit. Huurders krijgen vragen over hun woonlasten zoals huur, gas, water, elektriciteit en gemeentelijke heffingen. En vragen over zaken waarop bezuinigd wordt. Alle huurders ontvangen in mei een brief of e-mail met het verzoek de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst kan tot 13 juni 2018 worden opgestuurd. Dit kan zowel schriftelijk als digitaal. Deelname aan het onderzoek is anoniem en vrijwillig.

 

Meedoen betekent kans op € 50,-

Hoe meer huurders meedoen, hoe beter. Daarom verloot Wetland Wonen vijf waardebonnen van € 50,- onder de huurders die meedoen.

 

Vragen of hulp bij invullen?

Heeft u vragen over het woonlastenonderzoek? Neemt u dan contact op met Wetland Wonen via info@wetlandwonen.nl of telefonisch via (0527) 24 97 10.
Wilt u hulp bij het invullen van de vragenlijst? Neemt u dan contact op met mevrouw Griffioen van de huurdersvereniging. Zij is te bereiken via info@hvzwartewaterwiede.nl of telefonisch via (0527) 85 77 36.

 

Uitkomsten onderzoek
Met de uitkomsten van het onderzoek krijgen we inzicht in mogelijke betaalbaarheidsproblemen. In gesprek met de huurdersverenging, maar bijvoorbeeld ook de gemeente onderzoeken we of en hoe we deze problemen kunnen verkleinen. Het doel is om het wonen betaalbaar te houden. Na de zomer worden de onderzoeksresultaten verwacht. We delen deze informatie op onze website.

 

Het woonlastenonderzoek wordt uitgevoerd door meerdere woningcorporaties, te weten Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice.

 

 

VIA DEZE LINK KOMT U TERECHT BIJ DE DIGITALE VRAGENLIJST