Wetland Wonen en Present Steenwijkerland slaan handen opnieuw ineen

22-2-2018

Op 22 februari 2018 hebben Marcel Timmerman (directeur bestuurder van wooncorporatie Wetland Wonen) en Henk Boxum, voorzitter van Stichting Present Steenwijkerland, hun handtekening gezet onder een hernieuwd samenwerkingsconvenant.

 

Henk Boxum: ’Present beschouwt Wetland Wonen als een goede organisatie die hulpvragen bij hun huurders signaleert. Deze hulpvragen worden vervolgens door Present in behandeling genomen. Het gaat dan vooral om praktische hulpvragen, zoals het meehelpen opruimen van een tuin of een huis.

 

Grotere vraag naar hulp
In 2016 en 2017 zijn zo’n tien projecten/hulpvragen door Present ingevuld met vrijwilligersgroepen bij huurders van Wetland Wonen. Verwacht wordt dat dit aantal zal stijgen naar 15 in 2018 en mogelijk naar 20 in 2019. Dat is de reden dat besloten is de samenwerking voort te zetten.


Wetland Wonen
‘Wetland Wonen verhuurt sociale huurwoningen in Steenwijkerland en Zwartewaterland. Zorg voor kwetsbare groepen en individuen heeft daarbij de aandacht. Hierin wordt samengewerkt met zorg- en dienstverleners. Samenwerking met Present is hierbij een goede aanvulling’, aldus Marcel Timmerman.

 

Stichting Present Steenwijkerland
Present wil een brug slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Vanuit het aanbod van de groepen vrijwilligers die zich aanmelden heeft Present de mogelijkheid projecten te organiseren voor en met doelgroepen van diverse instellingen, zoals Wetland Wonen. De vrijwilligers worden groepsgewijs, in principe eenmalig, ingezet voor diverse projecten rondom en in woningen en voor sociale activiteiten.