Vernieuwing wijk Binnenlanden-West in Genemuiden start dit najaar

16-3-2019

 

Na de zomer begint woningcorporatie Wetland Wonen met de eerste werkzaamheden aan 144 huurwoningen in de wijk Binnenlanden-West. De corporatie neemt verschillende soorten maatregelen om de wijk te vernieuwen. De aanpak is bedoeld om de wijk te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst. Op zaterdag 16 maart informeerde Wetland Wonen zowel huurders als particuliere eigenaren in de wijk over de plannen.

 

Wetland Wonen werkt sinds september 2018 aan een plan om de wijk Binnenlanden-West aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken. Dat laatste betekent dat de sociale huurwoningen energiezuinig moeten worden en geschikt voor verschillende bewoners, zowel jongeren en gezinnen als ouderen die lang zelfstandig thuis willen wonen. Wetland Wonen verwacht dat alle werkzaamheden begin 2021 klaar zijn.

 

Van onderhoud tot vervanging gevel en dak

“We hebben al aangekondigd dat we van plan zijn om achttien woningen te slopen”, vertelt Marcel Timmerman, directeur van Wetland Wonen. “Bij de andere 126 woningen variëren de maatregelen van onderhoud in combinatie met isolatie en zonnepanelen tot het volledig vernieuwen van de gevel en het dak. De plek van een woning in de wijk en het aantal eigenaren in een blok bepalen welke maatregel we nemen.”

 

Aantrekkelijker

Met de maatregelen wil Wetland Wonen de wijk ook een nieuw gezicht geven. Timmerman: “Een nieuwe gevel en dak zorgen voor een mogelijke energiebesparing voor de bewoner. Het biedt ook een kans voor een hele nieuwe uitstraling van de woning en daarmee van de wijk.” Door in de wijk nieuwe woningen toe te voegen die geschikt zijn voor senioren wil Wetland Wonen de wijk nog aantrekkelijker maken voor meerdere doelgroepen.

 

Nieuwbouw voor senioren

“We willen woningen bouwen die geschikt zijn voor een- en tweepersoons huishoudens”, zegt Timmerman. “We denken aan appartementen in een gebouw met twee verdiepingen en een kap. Misschien komen er een paar rijwoningen bij met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. We gaan de nieuwbouw ontwikkelen met bewoners en omwonenden, omdat we iets willen bouwen dat past bij de wijk.”