Vernieuwde samenwerkingsovereenkomst Huurdersvereniging Zwartewaterwiede en Wetland Wonen ondertekend

8-5-2017

Op 3 mei jl. hebben de voorzitter van de Huurdersverenging Zwartewaterwiede Marjolein Griffioen en directeur/bestuurder Marcel Timmerman van Wetland Wonen de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst tussen de Huurdersvereniging en Wetland Wonen ondertekend.

 

In de overeenkomst zijn de rechten vastgelegd van de Huurdersvereniging Zwartewaterwiede ten opzichte van Wetland Wonen, zoals het recht op informatie, op advies en op een aantal onderwerpen instemming. Ook is hierin de financiële ondersteuning van de Huurdersvereniging door Wetland Wonen geregeld.

Kersverse voorzitter Marjolein Griffioen, die een aantal weken geleden het stokje overnam van Roel de Heij: ’We werken al jaren heel prettig en constructief samen met Wetland Wonen. Beide partijen zetten het belang van de huurder op de eerste plaats. Daar hebben we tot op heden altijd in een open sfeer, ieder vanuit de eigen rol, heel goed in samengewerkt’.

Onafhankelijk
De Huurdersvereniging Zwartewaterwiede is een onafhankelijke, zelfstandige vereniging van huurders in Blokzijl, Vollenhove, Sint Jansklooster, Belt Schutsloot, Giethoorn, Wanneperveen, Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers en vertegenwoordigt ruim 3000 huurders. Momenteel telt de Huurdersvereniging 1200 leden.
‘Huurdersorganisaties hebben een grotere rol sinds de nieuwe Woningwet in 2015 van kracht is geworden. Men zit bijvoorbeeld aan tafel bij het maken van prestatieafspraken. Het vergt van het bestuur van de huurdersvereniging veel kennis en inzet om daar invulling aan te geven. Wij ondersteunen hen daarin heel graag’, aldus Marcel Timmerman.

 

Op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van actualiteiten? Schrijft u zich dan in voor onze algemene nieuwsbrief.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.