Oplevering nieuwe huurwoningen Vollenhove in oktober

28-5-2019

 

De nieuwbouw van huurwoningen van Wetland Wonen aan de Doeveslag en de Wheeme in Vollenhove gaat volgens planning. Bouwbedrijf Knol is begonnen met het afbouwen van de woningen. Alle vijftien eengezinswoningen en de vier appartementen zijn inmiddels verhuurd. De nieuwe bewoners ontvangen in oktober de sleutel.

 

Wetland Wonen laat aan de Doeveslag en de Wheeme vijftien kleine eengezinswoningen bouwen voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn makkelijk uit te breiden met een zorgunit, zodat er een slaap- en badkamer beneden is. Daarnaast zijn er vier appartementen speciaal voor jongeren onder 23 jaar. Door verschillende typen woningen aan te bieden, wil Wetland Wonen het voor ouderen, starters en jongeren aantrekkelijk houden om in Vollenhove te wonen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

 

Gasloos en duurzaam

De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn optimaal verduurzaamd. Dit betekent dat de woningen optimaal zijn geïsoleerd, dat er energiezuinige installaties worden gebruikt en dat er energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen.

 

Herstructurering Canneveltstraat en omgeving

Deze nieuwbouw is het eennalaatste onderdeel van de herstructurering van het gebied rond de Canneveltstraat en Doeveslag. Daarvoor zijn inmiddels 79 woningen gesloopt en 48 woningen gebouwd. De laatste fase is de bouw van negen woningen, naar verwachting in 2024. Dan zijn in totaal 76 nieuwe woningen gebouwd.

 

Bouwwebsite

De bouw van de negentien woningen aan de Doeveslag en de Wheeme is te volgen via de website www.wheeme-doeveslag.nl.