Ondertekening prestatieafspraken Woningcorporaties

13-12-2016

Op maandag 12 december zijn er prestatieafspraken ondertekend tussen de gemeente Steenwijkerland en de woningcorporaties Woonconcept, Wetland Wonen en Omnia Wonen en de huurdersorganisaties De Veste, Zwartewaterwiede en SHOW.

 

De ondertekening vond plaats in het bestuurscentrum van het gemeentehuis aan de Vendelweg in Steenwijk.

 

 

De prestatieafspraken hebben betrekking op het jaar 2017. In het kader van de Woningwet 2015 maken gemeenten elk jaar prestatieafspraken met woningcorporaties. Voorheen was dat om de vier jaren. Huurdersverenigingen hebben een belangrijke stem bij het ontwikkelen van prestatieafspraken en tekenen in Steenwijkerland ook mee. De prestatieafspraken dienen jaarlijks voor 15 december te worden aangeleverd bij de minister.

 

In de prestatieafspraken worden afspraken gemaakt over de omvang van de sociale huurwoningvoorraad in Steenwijkerland, de betaalbaarheid, beschikbaarheid en geschiktheid, wonen, welzijn, zorg en leefbaarheid en kwaliteit van de sociale huurwoningvoorraad.

Het op peil houden van de sociale huurwoningvoorraad en de geschiktheid en beschikbaarheid van sociale huurwoningen worden als belangrijkste aandachtspunt benoemd in de prestatieafspraken.

Op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van actualiteiten? Schrijft u zich dan in voor onze algemene nieuwsbrief.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.