Eerste huurappartementen Wetland Wonen in Zwolle opgeleverd

17-10-2018

Op 17 oktober overhandigde wethouder Ed Anker van Gemeente Zwolle aan mevrouw Ester-Van Zon de sleutel van haar nieuwe appartement aan de Esdoornstraat. Het is een van de 35 sociale huurappartementen die in opdracht van Wetland Wonen zijn gebouwd. Voor Wetland Wonen zijn het de eerste woningen in Zwolle.


De 35 ruime appartementen aan de Esdoornstraat zijn ook zeer geschikt voor ouderen die graag langer zelfstandig willen wonen, met zorgvoorzieningen dicht in de buurt. Naast de nieuwe appartementen ligt namelijk het Woonzorgcentrum de Esdoorn van de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. De huurders kunnen hier terecht voor aanvullende (zorg)diensten, zoals maaltijden en koffieochtenden.

 

Zeer duurzaam en energiezuinig
Met de woningen aan de Esdoornstraat loopt Wetland Wonen vooruit op toekomstige regelgeving op het gebied van duurzaamheid. De woningen zijn gebouwd volgens de zogeheten ‘BENG’- norm. De afkorting BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Deze norm is een energieprestatie-eis van de overheid, die vanaf 1 januari 2020 geldt voor alle nieuwbouw in Nederland. In de praktijk betekent dit dat de woningen geen gasaansluiting meer hebben en zeer goed geïsoleerd zijn. Zo zit er geen brievenklep in de voordeur en zijn ramen en deuren voorzien van driedubbeldik glas

 

Investeren in Zwolle

De 35 sociale huurappartementen aan de Esdoornstraat zijn het eerste nieuwbouwproject dat Wetland Wonen in Zwolle oplevert. Marcel Timmerman, directeur van Wetland Wonen: “Wetland Wonen draagt op bescheiden wijze bij aan het oplossen van de grote behoefte aan sociale huurwoningen in Zwolle. De appartementen zien er zeer fraai uit en waren snel verhuurd. Ik ben er trots op dat we dit hebben kunnen realiseren.” Wetland Wonen heeft nog een aantal projecten in voorbereiding in Zwolle.

 

Wethouder Anker: “Zwolle is een echte groeistad, maar ook een solidaire leefstad. Wij willen iedereen de woonvorm en de woonomgeving bieden die bij hen past. Het is mooi dat Wetland Wonen, een nieuwe speler in Zwolle voor ons, hieraan bijdraagt. Ook de bijdrage aan een duurzame stad stel ik zeer op prijs. Ik feliciteer Wetland Wonen en de bewoners met dit mooie resultaat.”