Bewoners Genemuiden Binnenlanden-West werken mee aan eigen wijkplan

22-10-2018

Tijdens een inloopbijeenkomst op 18 september informeerde Wetland Wonen haar huurders van 144 woningen in de wijk Binnenlanden-West in Genemuiden over de aanpak van de wijk. De bijeenkomst was de eerste stap om de huurders te informeren over en betrekken bij de toekomst van de wijk. Wetland Wonen wil van Binnenlanden-West een energiezuinige wijk maken waar mensen prettig kunnen wonen.

 

Zo’n zestig bewoners kwamen op de inloopbijeenkomst af en deelden ideeën over hun woning en de wijk. Dertien van hen meldden zich aan voor een klankbordgroep, waarin ze samen met Wetland Wonen, KAW architecten en de gemeente gaan werken aan het wijkplan. In dat plan komt de aanpak van de woningen en woonomgeving te staan, bijvoorbeeld op het gebied van onderhoud en leefbaarheid. Alles afhankelijk van de wensen en ideeën van bewoners.

 

De klankbordgroep kwam op 4 oktober voor het eerst bij elkaar. De bedoeling is om in januari 2019 een vastgesteld wijkplan te hebben. Op basis daarvan maakt Wetland Wonen een planning voor verschillende deelprojecten. Daarover krijgen wijkbewoners in het voorjaar van 2019 meer informatie.