13% besparing op onderhoud

13-4-2017

Dit is een van de effecten van het efficiënter inzetten van het contractbeheer van Wetland Wonen. Het levert aanzienlijke besparingen op en meer tevreden huurders. Lees verder in welke voordelen dit nog meer geresulteerd heeft.

 

Sinds juli 2016 hebben we gewerkt aan het verbeteren van het contractbeheer. Het gaat hierbij om het dagelijkse, planmatig, werktuigbouwkundig en installatietechnisch onderhoud.
Vooral aan ‘de voorkant’ bleek veel geoptimaliseerd kunnen worden. Denk hierbij aan het tactische proces als wat wordt ingekocht, bij welke partij, hoe zien de contracten eruit en hoe organiseren we dat met de contractpartners zo goed mogelijk.

Van 44 naar 5
Het aantal contracten is teruggebracht van 44 naar 5. Dit alleen al zorgt o.a. voor voordeel in het aantal binnenkomende facturen en aantal overlegmomenten.
Met de nieuwe partners zijn afspraken gemaakt over werkwijze, kosten, communicatie, veiligheid & gezondheid, rapportage enz. Natuurlijk hebben we ook afspraken gemaakt over hoe wij willen dat onze huurders benaderd moeten worden. Aankomend jaar zullen we aan onze huurders vragen hoe tevreden zij zijn over de werkzaamheden van deze partners.

Specialisme dichtbij
Bijkomend voordeel is dat deze partners ook betrokken worden bij het groot onderhoud. Hierdoor wordt in een vroeg stadium gebruik gemaakt van hun expertise.
Tot slot is het voor de medewerkers van Wetland Wonen ook makkelijker hun weg snel naar de juiste partner te vinden en wordt gewerkt volgens vastgestelde, eenduidige processen. Dit maakt de afhandeling van vragen en verzoeken van onze huurders ook weer eenvoudiger.