In verband met een personeelsbijeenkomst zijn we tussen 12.00 en 13.00 uur niet bereikbaar.

Vorige week ontvingen al onze klanten de nieuwste krant met onder meer nieuws over ons woononderzoek onder senioren, over onze projecten en tips voor meer brandveiligheid in huis.

Gisteren kreeg een van de bewoners symbolisch de sleutel van haar nieuwe thuis overhandigd.

We vragen inwoners van de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland die 55 jaar en ouder zijn, om ons te vertellen hoe ze hun woonsituatie in de toekomst voor zich zien.

Vanaf 2 september bieden we onze woningen met een huurprijs hoger dan € 607,46 aan met twee verschillende huurprijzen. Een basishuurprijs voor wie dat kan betalen en een lagere huurprijs, voor mensen met een smallere portemonnee.

De nieuwbouw van huurwoningen van Wetland Wonen aan de Doeveslag en de Wheeme in Vollenhove gaat volgens planning.

Op dinsdag 7 mei is de bouw van veertien sociale hofwoningen in Sint Jansklooster officieel begonnen. De hofwoningen zijn een primeur in de gemeente Steenwijkerland.

De krant viel op 30 april bij onze klanten op de mat.

We voeren op 1 juli 2019 een beperkte huurverhoging door. Bovendien maken we net als vorig jaar geen gebruik van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Dat betekent dat onze klanten vanaf 1 juli 2019 maximaal 1,6 procent extra huur betalen.

Na de zomer beginnen we met de eerste werkzaamheden aan 144 huurwoningen in de wijk Binnenlanden-West.

We zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Dit geldt voor onze balie en onze telefonische bereikbaarheid.

We willen de komende jaren extra aandacht geven aan de betaalbaarheid van wonen.

Afgelopen donderdag viel de nieuwste editie van onze krant Met Wetland bij al onze klanten op de mat.

In 2019 werken we met de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland, huurdersvereniging Zwartewaterwiede en collega-corporaties verder aan de afspraken die we voor de periode 2018-2021 maakten.

Vandaag verrichtten wethouder Scheringa van Gemeente Steenwijkerland en directeur Timmerman van Wetland Wonen de officiële starthandeling van de bouw van negentien sociale huurwoningen in Vollenhove.

Per januari 2020 is woningcorporatie Wetland Wonen de nieuwe eigenaar van 147 sociale huurwoningen in de noordelijke dorpen van de gemeente Steenwijkerland. Wetland Wonen neemt deze woningen over van collega-corporatie Woonconcept. 

Op 17 oktober overhandigde wethouder Ed Anker van Gemeente Zwolle aan mevrouw Ester-Van Zon de sleutel van haar nieuwe appartement aan de Esdoornstraat.

Woningcorporatie Wetland Wonen, woonzorgconcern IJsselheem, de gemeente Zwartewaterland, Stichting Welzijn De Meente, zorginstelling PGVZ/Akkerwinde en cliëntenraad De Meente stelden vandaag officieel de gezamenlijke toekomstvisie vast voor De Meente in Genemuiden.

Woningcorporaties in de regio Zwolle en Kampen lanceren nieuwe website voor woningzoekenden. 

Met ingang van 2 oktober kunnen woningzoekenden in de regio Zwolle, Kampen, Steenwijkerland en Zwartewaterland gebruik maken van een vernieuwde website ´De Woningzoeker´.   

De huurderskrant is bij onze huurders op de deurmat gevallen. Bent u huurder en heeft u hem niet ontvangen? Mail dan naar metwetland@wetlandwonen.nl.

 

 

Op 11 juli vond de feestelijke heropening plaats van Zonnewiede in Giethoorn. Het zorgcomplex onderging binnen en buiten een grondige renovatie en is weer helemaal bij de tijd.

In 2017 hebben we gewerkt aan kwaliteit, duurzaamheid en het betaalbaar houden van de sociale huurwoningen.

Wetland Wonen en Huurdersvereniging Zwartewaterwiede starten in mei 2018 een onderzoek naar de woonlasten van de huurders. De kosten, waaronder huur, gemeentelijke heffingen en energiekosten, stijgen ieder jaar. Met het onderzoek willen we achterhalen hoe deze woonlasten zich verhouden tot de inkomens van onze huurders en of dat zorgt voor betaalbaarheidsproblemen.

Wetland Wonen voert op 1 juli 2018 een beperkte huurverhoging door en maakt geen gebruik van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Voor huurders is de huur een grote kostenpost. Met de aandacht die Wetland Wonen daarvoor heeft is het percentage voor de meeste huurwoningen daarom vastgesteld op inflatieniveau, te weten 1,4%.

Op 22 februari 2018 hebben Marcel Timmerman (directeur bestuurder van wooncorporatie Wetland Wonen) en Henk Boxum, voorzitter van Stichting Present Steenwijkerland, hun handtekening gezet onder een hernieuwd samenwerkingsconvenant.

 

Onlangs is de huurderskrant op de deurmat van al onze huurders gevallen. Als u wilt, kunt u deze hier ook lezen. Open daarvoor de pdf.

Wetland Wonen is gestart met de bouw. 

 

Het voorontwerp bestemmingsplan Sint Jansklooster, Molenstraat e.o. voor de bouw van 34 woningen ligt vanaf 27 september tot en met 7 november 2017 ter inzage.

Afgelopen week is bouwbedrijf Knol uit Hasselt gestart met de bouw van 8 zeer duurzame en energiezuinige woningen in de wijk Santvoirt in Hasselt.

Wetland Wonen Groep investeert aankomende 10 jaar 80 miljoen in ruim 1.000 woningen. De woningen worden toekomstbestendig gemaakt door de energieprestaties van deze woningen en de toegankelijk voor senioren te verbeteren. Het betreft een derde van alle woningen in de gemeente Steenwijkerland en de gemeente Zwartewaterland.

Wetland Wonen scoort ruim voldoende. Dit concludeert Raeflex, een onafhankelijk bureau, dat de prestaties en de behaalde resultaten van Wetland Wonen over de periode 2012-2015 beoordeelde. 

Op maandag 17 oktober start de sloop van 11 woningen aan de Doeveslag te Vollenhove. Er is inmiddels al gestart met het afkoppelen van de elektra- en gasaansluitingen in de woningen. Aansluitend zullen de bouwhekken worden geplaatst om de woning. De gedateerde woningen maken plaats voor sociale huurwoningen. 

Op 16 maart jl. hebben de toekomstige bewoners van het Besto terrein voor het eerst een kijkje kunnen nemen in hun nieuwe woning. Na een kopje koffie bij Frion werden drie woningen opengesteld, van ieder type één woning.

 

 

De gemeente en Wetland Wonen willen dat alle bewoners van Zwartewaterland goed wonen en goed kunnen blijven wonen. Op maandag 22 februari hebben woningcorporatie Wetland Wonen, huurdersvereniging Zwartewaterwiede en de gemeente Zwartewaterland daartoe een convenant ondertekend.