Wetland Wonen is gestart met de bouw. 

 

Het voorontwerp bestemmingsplan Sint Jansklooster, Molenstraat e.o. voor de bouw van 34 woningen ligt vanaf 27 september tot en met 7 november 2017 ter inzage.

Wetland Wonen realiseert zeven nieuwe woningen in het hart van Zwartsluis. Een prachtig plan waarvan de architectuur refereert aan de historie van Zwartsluis. De oplevering is medio december 2017 gepland.

Wetland Wonen realiseert acht nieuwe huurwoningen in Hasselt. Een prachtig plan met een mooie architectuur. De acht woningen zijn zeer energiezuinig, levensloopbestendig en geschikt voor gezinnen met kinderen. De oplevering is medio december 2017 gepland.

De tweede uitgave van de onze huurderskrant is weer op de deurmat gevallen. Lees ‘Met Wetland’ ook hier

Wetland Wonen uit Vollenhove start in Zwolle met de bouw van 35 sociale huurappartementen. Binnen de woningmarktregio Zwolle, waar Wetland Wonen deel van uit maakt, investeert Wetland Wonen hier voor het eerst.

Afgelopen week is bouwbedrijf Knol uit Hasselt gestart met de bouw van 8 zeer duurzame en energiezuinige woningen in de wijk Santvoirt in Hasselt.

Op 3 mei jl. hebben de voorzitter van de Huurdersverenging Zwartewaterwiede Marjolein Griffioen en directeur/bestuurder Marcel Timmerman van Wetland Wonen de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst tussen de Huurdersvereniging en Wetland Wonen ondertekend.

Mevrouw Marja van der Tas is per 18 april benoemd tot commissaris bij de Wetland Wonen Groep. Mevrouw Van der Tas volgt de heer Clazinus Netjes op die aftreedt wegens het voltooien van zijn tweede zittingstermijn.

Cv-ketelfabrikant Nefit heeft aan installateurs en consumenten laten weten dat de originele branderklemmen in bepaalde cv-ketels van het type Topline problemen kunnen veroorzaken en adviseert om de originele brander van deze toestellen tijdens de reguliere onderhoudsbeurt door de installateur te laten vervangen. 

 

Wethouder Bert Dedden en directeur Marcel Timmerman van Wetland Wonen hebben de overeenkomst getekend voor de bouw van 14 Hofwoningen in Sint Jansklooster. Deze 14 woningen passen in de visie die Wetland Wonen heeft op samen wonen en samen zorgen ‘Een pleidooi voor Nabuurschap’. 

 

Op maandag 12 december zijn er prestatieafspraken ondertekend tussen de gemeente Steenwijkerland en de woningcorporaties Woonconcept, Wetland Wonen en Omnia Wonen en de huurdersorganisaties De Veste, Zwartewaterwiede en SHOW.

 

Wetland Wonen Groep investeert aankomende 10 jaar 80 miljoen in ruim 1.000 woningen. De woningen worden toekomstbestendig gemaakt door de energieprestaties van deze woningen en de toegankelijk voor senioren te verbeteren. Het betreft een derde van alle woningen in de gemeente Steenwijkerland en de gemeente Zwartewaterland.

Wetland Wonen scoort ruim voldoende. Dit concludeert Raeflex, een onafhankelijk bureau, dat de prestaties en de behaalde resultaten van Wetland Wonen over de periode 2012-2015 beoordeelde. 

Op maandag 17 oktober start de sloop van 11 woningen aan de Doeveslag te Vollenhove. Er is inmiddels al gestart met het afkoppelen van de elektra- en gasaansluitingen in de woningen. Aansluitend zullen de bouwhekken worden geplaatst om de woning. De gedateerde woningen maken plaats voor sociale huurwoningen. 

Wetland Wonen voert op 1 juli een zeer beperkte huurverhoging door, ver onder het maximale toegestane niveau. Voor veel huishoudens beslaat het betalen van de huur een groot deel van het inkomen en is het dus een belangrijk thema.

Vanaf 6 april 2016 maakt ook Wetland Wonen uit Vollenhove deel uit van De Woningzoeker, het woningzoekendensysteem in Zwolle. 

Voor woningzoekenden ingeschreven bij De Woningzoeker betekent dit dat er meer woningen via www.dewoningzoeker.nl aangeboden worden. Voor woningzoekenden van Wetland Wonen verandert er niets. Vrijkomende woningen worden aangeboden via onze eigen website. Alleen als er géén passende kandidaat wordt gevonden, wordt de woning op de Woningzoeker geplaatst.

 

Op 16 maart jl. hebben de toekomstige bewoners van het Besto terrein voor het eerst een kijkje kunnen nemen in hun nieuwe woning. Na een kopje koffie bij Frion werden drie woningen opengesteld, van ieder type één woning.

 

 

De gemeente en Wetland Wonen willen dat alle bewoners van Zwartewaterland goed wonen en goed kunnen blijven wonen. Op maandag 22 februari hebben woningcorporatie Wetland Wonen, huurdersvereniging Zwartewaterwiede en de gemeente Zwartewaterland daartoe een convenant ondertekend.

Op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van actualiteiten? Schrijft u zich dan in voor onze algemene nieuwsbrief.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.