Geen objecten gevonden

Huurprijsopbouw

De huurprijs die u maandelijks betaalt, bestaat uit:

 1. De netto huurprijs noemen we ook wel kale huur. Het is het bedrag dat u elke maand betaalt zonder eventuele servicekosten. We berekenen de netto huurprijs volgens het puntenstelsel van de Rijksoverheid. De grootte, de WOZ-waarde en het energielabel van uw woning bepalen hoeveel punten de woning waard is. Het aantal punten bepaalt het maximum van de netto huur.
  De belastingdienst gebruikt dit bedrag voor het berekenen van de huurtoeslag. Op 1 juli van elk jaar wordt de netto huurprijs herzien tijdens de jaarlijkse huurverhoging.
 2. Bijkomende kosten, zoals:
  Servicekosten*;
  Klein-Onderhoud Pakket (KOP);
  Glasverzekering;
  Lidmaatschap Huurdersvereniging Zwartewaterwiede.

  *Servicekosten zijn de kosten die u betaalt voor extra service rondom een woning in een woongebouw. Denk bijvoorbeeld aan de schoonmaak en het (tuin)onderhoud van gemeenschappelijke ruimtes. Stookkosten, elektra- en watervebruik voor gemeenschappelijke rekening en inzet van onze huismeester. Wij geven u elk jaar een overzicht van de servicekosten.

Deze onderdelen zijn samen de brutohuurprijs. U kunt inloggen in Mijn Wetland Wonen om de opbouw van uw huurprijs te bekijken.