Geen objecten gevonden

Verduurzamen van onze woningen

Fijn en betaalbaar wonen staan bij ons voorop. Daarom willen we onze woningen energiezuiniger maken. We hebben de ambitie om onze woningvoorraad in 2050 100% minder CO2 uit te laten stoten dan vandaag. In totaal gaan we de komende jaren bijna 2.000 woningen verduurzamen. Wij streven naar energielabel A voor onze woningen. Beter voor het milieu en beter voor de energierekening van onze huurders. Daarbij is het fijner wonen in een geïsoleerde woning.  

Wat gaan we doen, en wat betekent dit voor de bewoners?

Bij iedere woning worden andere werkzaamheden uitgevoerd. De bewoners krijgen vooraf te horen wat wij bij hun woning gaan doen en wat dit voor hen betekent. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Isoleren is geen grote verbouwing. Tijdens de werkzaamheden blijven de bewoners in hun woning wonen. Dat zij hierdoor enig ongemak zullen ervaren, kunnen wij helaas niet voorkomen. We doen er samen met de aannemer alles aan om de bewoners tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk te begeleiden en het ongemak te beperken.

Dak isoleren

Veel warmte in huis gaat via het dak verloren, zonde. Met dakisolatie wonen bewoners warmer in de winter en koeler in de zomer. Dat bespaart energie.

Buitenmuur isoleren

Met spouwmuurisolatie wonen bewoners fijner. Het huis is van binnen warmer in de winter en koeler in de zomer.

Vloer isoleren

Warmere voeten, minder tocht en minder vocht in huis. Met vloerisolatie wonen bewoners direct fijner.

Vervangen van het enkelglas voor HR++ isolatieglas

Isolerend glas houdt de warmte binnen en geluiden buiten. Het wordt warmer en stiller in huis. En de ramen beslaan minder snel. Dat is fijner wonen.

Energiebesparende installaties

Met mechanische ventilatie hebben bewoners minder last van vocht en muffe ruimtes. Dit heeft een positief effect op de gezondheid. Een nieuwe CV-ketel of hybride warmtepomp is zuiniger in gebruik.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak wekken bewoners hun eigen groene stroom op, helemaal duurzaam.

Onze projecten

Deel deze pagina