Laadpaal voor een elektrische auto bij de huurwoning

Heb je een elektrische auto en wil je die thuis kunnen opladen? Dan heb je een speciaal oplaadpunt nodig. We vertellen graag wat de mogelijkheden zijn bij je huurwoning.

Woning mét eigen oprit / garage / parkeerplaats

Heb je een eigen oprit, garage of parkeerplaats bij de woning. Dan kan je de aansluiting van een oplaadpunt zelf regelen. De kosten zijn voor jezelf. Soms is het nodig om de meterkast uit te breiden. Ook deze kosten betaal je zelf.

Je moet de installatie van een laadpunt wel eerst bij ons aanvragen via het formulier ‘zelf klussen en verbouwen aanvragen’. Je kunt het laadpunt pas laten plaatsen als je een akkoord hierop van ons hebt gekregen.

Woning zónder eigen oprit / garage / parkeerplaats

Heb je geen eigen oprit, garage of parkeerplaats bij de woning? Kijk dan hier of je er binnen 250 meter van je woning een openbare laadpaal staat die je kunt gebruiken.

Als er binnen 250 meter van je woning geen laadpaal staat, kan je een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Dat kost je niets; je betaalt alleen voor het opladen van je elektrische auto. Kijk voor meer informatie op de website van je gemeente:

  • Steenwijkerland
  • Zwartewaterland
  • Zwolle
     

Vraag... en antwoord!