Geen objecten gevonden

Wetland Wonen gaat woningen aan de Vicariehof in Hasselt verduurzamen

Publicatiedatum: 13-12-2021

Woningcorporatie Wetland Wonen gaat in het voorjaar van 2022 aan de slag om het wooncomfort van 11 woningen aan de Vicariehof in Hasselt te verbeteren. De woningen worden verduurzaamd en gerenoveerd. Daarmee gaan de woningen naar een energielabel A++.

Verduurzaming van de woningen

Afgelopen periode zijn de bewoners geïnformeerd over de geplande werkzaamheden in en aan hun woning. Op verzoek van de bewoners begint Wetland Wonen niet vlak voor de koude winter met de werkzaamheden, maar komend voorjaar.

De corporatie gaat de woningen verder isoleren en plaatst duurzame en energiebesparende oplossingen, zoals een warmtepompketel en zonnepanelen.

Naast verduurzaming worden de woningen gerenoveerd. Zo worden de houten kozijnen en deuren van de woningen aan de buitenkant geschilderd. De dakpannen worden vernieuwd. In de woningen worden rookmelders opgehangen en sommige huurders krijgen een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet. Ook de houten berging wordt aangepakt; de gevelbekleding wordt vervangen.

Ambitie om verder te verduurzamen

De verduurzaming in Hasselt staat niet op zichzelf. De corporatie heeft de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in het verduurzamen van haar woningen en blijft dit komende jaren doen. “Komende jaren werken we aan het verder verduurzamen van onze bestaande woningen. Zo hebben we de ambitie om onze woningvoorraad in 2050 100% minder CO2 uit te laten stoten dan vandaag. In totaal gaan we de komende jaren bijna 2.000 woningen verduurzamen. Daarmee hebben onze woningen in 2030 het gemiddelde energielabel A. Zo werken we aan een beter milieu. En is het fijner wonen voor de bewoners, die ook nog eens geld kunnen besparen op hun energierekening”, zegt Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen.

Deel deze pagina

Deel deze pagina