Wetland Wonen en Gemeente Steenwijkerland bieden huurders De VoorzieningenWijzer aan

Publicatiedatum: 04-02-2020

Wetland Wonen en Gemeente Steenwijkerland starten samen een proef met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is een onafhankelijk hulpmiddel waarmee de huurder kan zien of er geld bespaard kan worden. Daaruit blijkt of mensen recht hebben op toeslagen of regelingen waar ze nog geen gebruik van maken. Ook kan het advies zijn om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering of energieaanbieder. Wetland Wonen houdt de proef in Blokzijl en Wanneperveen.

Mensen die graag bespaaradvies willen, krijgen gratis een adviseur van De VoorzieningenWijzer thuis op bezoek. De adviseur is op de hoogte van alle bestaande toeslagen en regelingen. Ook bekijkt hij samen met de huurder energiecontracten. Daarna laat De VoorzieningenWijzer zien waar nog geld kan worden bespaard.

Meteen hulp bij aanvragen

Als blijkt dat huurders kunnen besparen, helpt de adviseur meteen met het aanvragen van toeslagen, het afsluiten van een andere zorgverzekering of een ander energiecontract. Ook bekijkt de adviseur of het zinvol is om aangifte Inkomstenbelasting te doen. Als de huurder in aanmerking komt voor gemeentelijke regelingen, helpt de adviseur ook. Deze schakelt lokale partijen in die ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren.

Betaalbaarheid verbeteren

Met De VoorzieningenWijzer hopen Wetland Wonen en Gemeente Steenwijkerland huurders te bereiken die graag willen weten of ze kunnen besparen of hulp nodig zijn bij het aanvragen van regelingen.

Deel deze pagina

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden