Samen met jongeren van World Servants werken aan een fijne woonomgeving bij de Cartouwe

Publicatiedatum: 28-07-2021

Samen aan de slag om tuinen, schuttingen, bestrating en meer op te knappen bij de Cartouwe. Dat is wat wij, Stichting Present en Wetland Wonen, deze zomer met bewoners en jongeren van World Servants gaan doen.

Elk jaar gaan jongeren van World Servants naar het buitenland om bijvoorbeeld in Malawi putten te bouwen en in Bolivia een schooltje te herstellen. Door corona kon dit vorig jaar niet doorgaan en ook dit jaar zag het er niet rooskleurig uit. Hierop heeft World Servants contact gezocht met Present Nederland en was de samenwerking snel gevonden. Een groep jongeren gaat daarom deze zomer aan de slag bij de Cartouwe in Vollenhove.

“Uniek en ludiek, zo mogen we deze actie wel noemen!”, zegt project coördinator Jessica van Stichting Present Steenwijkerland.  

Wat gaat er gebeuren

Een groep van 15 jongeren en begeleiders van World Servants zijn van maandag 9 t/m vrijdag 13 augustus 2021 aanwezig bij de Cartouwe om de bewoners te helpen met klussen in de tuin. Hierover is er al meerdere keren contact geweest met de bewoners.

Binnen de coronamaatregelen proberen we deze week ook een leuk programma voor kinderen op te zetten. Zo maken we samen van deze week een actieve en gezellige week.

Betrokken organisaties

Naast Stichting Present en Wetland Wonen zijn ook Sociaal Werk de Kop, gemeente Steenwijkerland en het Rode Kruis (die materialen levert voor het slapen en inventaris van de groep) actief betrokken bij dit project. Verder zijn lokale kerken gevraagd om mee te helpen voor hulp bij bijvoorbeeld het koken voor de groep of handige handen die ook een dag(deel) willen meehelpen.

Wilt u ook helpen?

Lijkt het u/jou ook leuk om hierin iets te kunnen betekenen, neem dan contact op met Stichting Present via: 06-52 20 47 49. Een ieder is van harte welkom!

Deel deze pagina

Deel deze pagina