Nieuwbouwwoningen in het centrum van Scheerwolde hebben een huurder

Publicatiedatum: 22-07-2020

De acht nieuw te bouwen sociale huurwoningen van woningcorporatie Wetland Wonen aan De Brink in het centrum van Scheerwolde hebben een huurder. Dinsdagavond 21 juli werden de woningen met succes verloot onder de vooraf aangemelde kandidaten. Door het toewijzen door middel van een loting hadden alle kandidaten gelijke kansen op een woning.

De acht toekomstige bewoners gaan een uniek traject in. Als huurder kunnen zij mede bepalen hoe hun sociale huurwoning er straks uit komt te zien. Samen met de architect gaan zijn om tafel om hun droomhuis mede vorm te geven. Wat zijn de wensen van de huurder qua indeling, keuken, badkamer en toilet? Zo krijgt iedere woning van binnen een eigen karakter die past bij de bewoners. Naar verwachting wordt begin 2021 gestart met de bouw van de woningen. Als de bouw voorspoedig verloopt kunnen de nieuwe huurders hun woning eind 2021 betrekken.

Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen: 

In dit nieuwbouwproject staan wij niet alleen in verbinding met onze partners Plaatselijk Belang en Gemeente Steenwijkerland, maar ook met onze huurders. Zij weten wat zij nodig hebben om fijn te kunnen wonen. In dit project zijn zij dan ook vanaf het begin betrokken. De plannen maken we echt samen met onze partners en huurders. Zo bouwen we woningen die passen in de omgeving en bij de bewoners.”

Verloop van het project

Uit de inloopavond over woningbouw in Scheerwolde, een informatiebijeenkomst voor belangstellenden en een enquête is gebleken dat er op deze plek behoefte is aan betaalbare huur- en koopwoningen. Plaatselijk Belang, Gemeente Steenwijkerland en Wetland Wonen hebben de mogelijkheden onderzocht en eerste schetsen voor dit nieuwbouwplan gemaakt.

Er werd gestart met informatiebijeenkomsten, waarbij geïnteresseerden informatie over het nieuwbouwproject konden inwinnen en zich konden inschrijven voor een woning. Verschillende potentiele kandidaten hebben zich ingeschreven voor het nieuwbouwproject.

Door de hoeveelheid belangstellenden is ervoor gekozen de huurwoningen middels een lotingsprocedure toe te kennen. Hierdoor hadden alle kandidaten gelijke kansen op een woning. Dinsdagavond 21 juli heeft deze loting met succes plaatsgevonden.

Nu de acht nieuw te bouwen woningen een toekomstig huurder hebben gekregen wordt het plan samen met de bewoners verder vormgegeven. Naar verwachting start de bouw van de woningen begin 2021 en kunnen de nieuwe bewoners eind van dat jaar in hun woning.

Impressie van hoe de huurwoningen aan De Brink eruit kunnen komen te zien.
Impressie van hoe de huurwoningen aan De Brink eruit kunnen komen te zien.

Deel deze pagina

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden