Geen objecten gevonden

Nieuwbouw 24 sociale huurappartementen in de wijk Woldmeente te Steenwijk

Publicatiedatum: 30-06-2021

Impressie van een van de door Wetland Wonen nieuw te bouwen appartementengebouwen in Steenwijk. ©B+O Architecten.

Impressie van een van de door Wetland Wonen nieuw te bouwen appartementengebouwen in Steenwijk. ©B+O Architecten.

Woningcorporatie Wetland Wonen is bezig met de voorbereidingen op de bouw van twee appartementengebouwen in de wijk Woldmeente te Steenwijk. Naar verwachting wordt dit najaar gestart met de bouw van 24 sociale huurappartementen. Het plan is om 12 appartementen te bouwen aan de Sluisweg en 12 aan De Vesting. Maandagavond 28 juni was er gelegenheid voor buurtbewoners en geïnteresseerden om informatie in te winnen over de plannen.

Bezoekers tijdens de inloopavond op 28 juni j.l.
Bezoekers tijdens de inloopavond op 28 juni j.l.

Dit nieuwbouwplan komt voort uit afspraken die zijn gemaakt tussen Wetland Wonen en gemeente Steenwijkerland. Daarin is afgesproken dat de woningcorporatie investeert in fijn en betaalbaar wonen in de gemeente. Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen: “Afgelopen jaren heeft Wetland Wonen al veel geïnvesteerd in deze regio. Zo zijn verschillende sociale huurwoningen uit de Noordelijke kernen overgenomen van collega-corporatie Woonconcept. Zijn er nieuwbouwwoningen opgeleverd in Sint Jansklooster en wordt er op dit moment gebouwd in Scheerwolde. De volgende stap is de bouw van deze sociale huurappartementen in Steenwijk.”

De eerste woningen in Steenwijk voor Wetland Wonen
“De bouw van deze appartementen in Steenwijk is een primeur voor Wetland Wonen en de stad”, zegt Marcel Timmerman. De woningcorporatie, met woningen in verschillende kernen van de gemeente Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle, heeft op dit moment nog geen woningen in de stad Steenwijk. Timmerman besluit: “Met de bouw van sociale huurappartementen aan de Sluisweg en De Vesting kunnen we nu ook woningzoekenden in de stad Steenwijk bedienen. Met de gemeente hebben we afgesproken de komende jaren nog meer woningen gaan bouwen in Steenwijk. Een mooie stap voor ons, de gemeente, woningzoekenden en de nieuwe huurders.”

Deel deze pagina