Geen objecten gevonden

Kijkmoment voor aanstaande huurders Brink in Scheerwolde

Publicatiedatum: 13-12-2021

De bouw van de woningen aan de Brink in Scheerwolde verloopt voorspoedig. Het duurt niet lang meer of de huurders kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning. Voordat de bouw is afgerond kregen de nieuwe huurders woensdag 8 december de gelegenheid om alvast één van de seniorengeschikte woningen en een gezinswoning te bekijken.

De bewoners reageerden enthousiast op hun nieuwe woning. Het zijn dan ook fijne, duurzame woningen. Een mooi resultaat van de samenwerking tussen bewoners, gemeente Steenwijkerland, Plaatselijk Belang Scheerwolde, Wetland Wonen en onze ketenpartners (B+O Architecten, Knol Bouwgroep, Dantuma-Wegkamp en HulstFlier Installateurs).

Naast het bekijken van de woning, stellen van vragen is een kijkmoment hét moment voor de huurders om een praatje te maken met hun nieuwe buren. Het is fijn om elkaar alvast een beetje te leren kennen.

Meetmoment

Komende tijd wordt er nog een ‘Kijk- en meetmoment’ georganiseerd, zodat de toekomstige bewoners de maten op kunnen meten voor de vloerbekleding en gordijnen. En alvast na kunnen denken over hoe ze hun meubels straks neer willen gaan zetten.

Duurzaam en betaalbaar wonen

De energiezuinige woningen worden hoogwaardig geïsoleerd en zijn kierdicht. Voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning wordt een warmtepomp met mechanische ventilatie geplaatst. Dit energiezuinige toestel zorgt ook voor warm water. De zonnepanelen op het dak zorgen voor de energie die dit apparaat nodig heeft.

De nieuwe bewoners krijgen voordat ze de sleutel ontvangen informatie over het gebruik van de woning, zodat ze optimaal rendement kunnen halen uit de energiebesparende maatregelen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, de nieuwe bewoners kunnen hierdoor ook geld besparen op hun energierekening.
 

Naar verwachting ontvangen de huurders komend voorjaar de sleutels van hun woning.

Deel deze pagina