Inzicht in maandlasten voor woningzoekenden

Publicatiedatum: 02-11-2020

Om betaalbaar te kunnen en blijven wonen is de module Woonlasten toegevoegd aan De Woningzoeker, de website waarop wij onze woningen aanbieden. Deze module toont de maandlasten van een woning naar aanleiding van het gemiddelde energieverbruik in die woning en het aantal personen van een huishouden. Hierdoor kunnen mensen de financiƫle gevolgen van het huren van een woning inschatten voordat zij een woning accepteren.

Als mensen zijn ingelogd op hun persoonlijke pagina op De Woningzoeker kunnen zij per woningadvertentie zien wat de energielasten inhouden. Een woning met energielabel D verbruikt meer energie dan een woning met energielabel A. Een gezin met 5 mensen verbruikt meer energie dan een tweepersoonshuishouden.

Voordelen voor toekomstige huurders

De woonlastenmodule draagt bij aan bewustwording van onze huurders. Zij kunnen vooraf inschatten wat het huren van een woning kost inclusief de vaste lasten (service- en energiekosten). Achteraf kunnen zij dit vergelijken met hun werkelijke energieverbruik, waardoor bewoners ook aangezet kunnen worden tot het duurzamer omgaan met hun energieverbruik.

Verduurzamen van woningen

De woonlastenmodule geeft ons inzicht in welke gebouwen de hoogste energiekosten hebben. Dit kunnen wij meenemen in onze duurzaamheidsprojecten.


Een voorbeeld van de maandlasten als iemand niet is ingelogd op de website.


Een ingelogde gebruiker krijgt een overzicht van de maandlasten op basis van de persoonlijke instellingen.

Deel deze pagina

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden