Geen objecten gevonden

Inmeten van onze woningen door Tandra TekenService

Publicatiedatum: 03-05-2022

Als woningcorporatie zijn wij verplicht om de oppervlakte van onze woningen vast te leggen en te laten controleren. Wij hebben het bedrijf Tandra TekenService opdracht gegeven om dit komende maanden op te gaan meten bij de woningen die wij verhuren.

Niet alle woningen worden ingemeten. Vaak is de oppervlakte van uw huis hetzelfde als die van uw buurtbewoners. We hoeven dan maar bij één huis in te meten. Tandra zal per woningtype in mei of juni telefonisch contact opnemen met twee huurders om een afspraak te maken om de woning in te meten. We vragen hiervoor uw medewerking.

Tandra belt u als zij uw woning in willen meten

Bij het inmeten is het belangrijk dat alle ruimtes toegankelijk zijn, dus ook de zolder, interne en externe bergruimtes. Is dit niet het geval, dan verzoeken wij u om dit aan te geven als u gebeld wordt voor het maken van een inmeetafspraak.

De medewerkers van Tandra TekenService zullen herkenbaar zijn aan een donkerblauwe polo/blouse/trui/jas met het logo van Tandra erop en een legitimatiebewijs voorzien van de logo’s van Wetland Wonen en Tandra. Bij het betreden van de woning zullen de medewerkers hoesjes om de schoenen doen om te voorkomen dat er vuil in de woning achtergelaten wordt.

Na afloop van het inmeten wordt u gevraagd om een bon af te tekenen met een verklaring dat de woning ongeschonden en schoon achter is gelaten zoals aangetroffen voor aanvang van de metingen. U ontvangt van de medewerker een visitekaartje met de contactgegevens van Tandra, voor het geval u nog vragen of opmerkingen heeft over de meting.

Veelgestelde vragen

Waarom moet de woning worden opgemeten als er bouwtekeningen aanwezig zijn?
Vanaf 1 januari 2023 zijn wij als woningcorporatie verplicht om de marktwaardering van de woning te bepalen aan de hand van de gebruiksoppervlakte. Wij zijn verplicht om aan de hand van een meetrapport met bijbehorend certificaat aan te tonen dat de opgegeven gebruiksoppervlakte opgenomen is op basis van een vastgestelde norm. Tijdens de bouw en de oplevering is er geen officieel meetrapport opgesteld, daarom moeten wij onze woningen nu laten inmeten.

Heeft het opmeten van de woning gevolgen voor de huurprijs?
Nee, de huurprijs wordt gebaseerd op de woningwaardering en niet op de marktwaardering. De huurprijs van uw woning zal dus niet aangepast worden naar aanleiding van het inmeten.

Wordt de woning opgemeten in verband met een verbouwing of renovatie?
Nee, het inmeten van de woning heeft geen direct verband met een verbouwing of renovatie. Het is alleen bedoeld voor het bepalen van de gebruiksoppervlakte. Dit zijn wij vanaf 2023 wettelijk verplicht. Het kan wel zo zijn dat uw woning op de planning staat voor onderhoud, renovatie of een verbouwing. Hierover wordt u dan apart geïnformeerd.

 

Deel deze pagina

Deel deze pagina