Gezocht: energiecoaches die anderen helpen om energie te besparen

Publicatiedatum: 20-07-2020

Kent u ze, tips om energie te besparen? De kachel wat eerder uit, radiatorfolie, opladers uit het stopcontact. Door slimme tips die bijna niks kosten, kan men soms tientjes per maand besparen. Lijkt het u leuk om anderen te helpen met dit soort tips? Lees dan verder!

Er is een vacature voor vrijwilligers uit de gemeente Steenwijkerland die als energiecoach bij mensen thuis advies gaan geven. In Steenwijk en omgeving. Bent u handig met dit soort zaken? Komt u graag bij mensen over de vloer? Heeft u tijd om anderen te helpen? Reageer dan op de vacature. U krijgt een vrijwilligersvergoeding en een gratis cursus.

Goed idee

Het idee voor dit project is ontstaan na de G1000 burgerraad van een paar jaar geleden. Mensen uit de gemeente zagen het wel zitten als er energiecoaches bij de mensen thuis zouden langsgaan met simpele tips. Vooral als men weinig te besteden heeft, is iedere euro die men bespaart welkom.

Haaije Koenders is de projectleider die bij de gemeente werkt. Hij zegt: "Dit is een mooie kans voor mensen zonder baan. Werkervaring opdoen, een cursus volgen. Dat versterkt de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. En dit werk kunt u doen met behoud van uitkering."

Techneut of prater?

Als u zich aanmeldt, dan krijgt u een gratis cursus om energiecoach te worden. Aan de ene kant leert u wat voor tips u allemaal kunt geven. En aan de andere kant leert u hoe u deze tips het beste kunt geven; wat verkooptechnieken zeg maar. Als u een techneut bent, dan heeft u wat aan de communicatieve kant van de cursus. Als u een geboren prater bent, zult u wellicht meer opsteken van de technische kant. Haaije voegt toe: "O, en we willen in duo’s werken. Dus twee coaches gaan op bezoek bij iemand. We koppelen dan ‘de techneut’ aan ‘de verkoper’; een gouden combinatie."

Project

Waarom leest u dit op de site van Wetland Wonen? Omdat Wetland Wonen wil bijdragen aan een duurzame samenleving. En omdat zowel woningeigenaren als huurders deze energiecoaches thuis kunnen ontvangen. Het is dan ook een gezamenlijk project van de gemeente Steenwijkerland, de bewonersinitiatieven Ik Begin en Dichtbij Huis en de corporaties Woonconcept en Wetland Wonen.

Interesse?

Lees hier alle informatie die u nodig heeft en meld u aan.

Deel deze pagina

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden