Aanleg glasvezel in de kernen van Steenwijkerland

Publicatiedatum: 07-09-2020

De aanleg van glasvezel in Steenwijkerland is in volle gang. Tijdens de glasvezelcampagne van Glasvezel buitenaf die in oktober 2019 afliep, kwamen voldoende aanmeldingen binnen om glasvezel te kunnen aanleggen. De aanleg is december 2019 gestart.

Het gebied is opgedeeld in 3 delen:

Deelgebied 1: Scheerwolde, Tuk, Bergstein, Steenwijkerwold, Willemsoord, Oldemarkt en Paasloo
De aanleg verloopt volgens planning. Bijna alle graafwerkzaamheden zijn afgerond. De aannemer is op dit moment bezig met het monteren van de huisaansluitingen. Uiterlijk november 2020 hebben alle klanten in deze dorpen hun glasvezelaansluiting in huis.

Deelgebied 2: Vollenhove, Baars, Ossenzijl en Blokzijl
In deelgebied 2 is van Gelder Telecom druk bezig met de woningschouw. Eind september 2020 zijn alle woningen in deelgebied 2 geschouwd.
Aannemer van Gelder Telecom is in juli gestart met de eerste graafwerkzaamheden in Vollenhove. In augustus starten zij ook met graven in Baars. Vanuit hier gaan zij verder naar de overige dorpen in deelgebied 2.

Deelgebied 3: Kuinre, Zuidveen, Onna, Kallenkote, Blankenham, Eesveen, Giethoorn, Sint Jansklooster, en Wanneperveen

In deelgebied 3 worden de komende tijd woningen geschouwd. De aannemer start begin september 2020 met graven. Voordat de aannemer start met graven, stuurt hij een graafbrief met daarin informatie over de planning en de werkzaamheden.

Op de hoogte blijven?

Op de website www.glasvezelbuitenaf.nl kunt u zien wat de planning is voor uw adres!
Glasvezel buitenaf houdt klanten in de kernen van Steenwijkerland kernen op de hoogte van de voortgang van de aanleg met een digitale nieuwsbrief en via hun website. Krijgt u de digitale nieuwsbrief nog niet? Meld u dan hier aan.

Vragen?

Aannemer van Gelder Telecom is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Steenwijkerland kernen. Zij zullen tijdens de aanleg met de inwoners communiceren over de aanleg en het maken van de aansluiting thuis. Inwoners kunnen met vragen over de aanleg en de planning contact opnemen met van Gelder Telecom. Zij helpen graag op werkdagen tussen 08:30 en 16:00 uur en zijn bereikbaar via 038 44 31 429 of afspraaktelecomvangeldercom.

Voor vragen over het abonnement kunnen inwoners terecht bij hun provider. Voor andere vragen en klachten kan contact worden opgenomen met de klantenservice van Rendo buitenaf.

Deel deze pagina

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden