Onderhoud en reparatie

U huurt een woning van Wetland Wonen. Het onderhoud van de woning is een gezamenlijke verplichting van de huurder en de verhuurder. Op deze pagina vindt u alle informatie over reparaties en onderhoud aan uw woning.

Abonnement Klein-Onderhoud Pakket

Om uw woning netjes en verzorgd te houden heeft deze regelmatig onderhoud nodig. U bent als huurder verplicht uw woning te onderhouden. Vindt u het handiger dat wij een deel van het onderhoud overnemen? Neem dan een abonnement op het Klein-Onderhoud Pakket (KOP) voor € 3,50 per maand. 

 

In de brochure Onderhoud ABC staat een overzicht van de meest voorkomende onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Bij deze werkzaamheden staat vermeld of het onderhoud voor uw rekening is of voor rekening van Wetland Wonen. Ook kunt u zien welk kleinonderhoud wij voor u uitvoeren als u een abonnement afsluit op het Klein-Onderhoud Pakket.

 

Voor de voorwaarden verwijzen wij u naar het reglement Klein-Onderhoud Pakket.

 

Abonnement afsluiten

U kunt het abonnement online afsluiten via het aanvraagformulier Klein-Onderhoud Pakket (KOP).

 

Vragen?

Voor vragen kunt u op maandag tot en met donderdag contact opnemen met team Klantenservice op nummer (0527) 24 97 10. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@wetlandwonen.nl. Tevens verwijzen wij naar de veelgestelde vragen. Wellicht vindt u daar het antwoord.

Reparatieverzoek

Als u een reparatieverzoek heeft, dan zijn wij telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 12.00 uur. U krijgt dan een medewerker van team Klantbeheer aan de lijn die met u afspreekt wanneer de servicemonteur bij u langs komt. Daarnaast kunt u uw reparatieverzoek 24 uur per dag online indienen.

 

Spoed

Spoedeisende klachten kunnen bij ons worden gemeld via ons algemene nummer (0527) 24 97 10 of buiten kantooruren via onze wachtdienst (06) 22 25 82 20. 

Onderhoud aan uw woning

Wetland Wonen voert onderhoud aan haar woningen uit op basis van haar strategisch voorraadbeheerbeleid. Jaarlijks wordt dit vertaald in concrete plannen. Onderhoud wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de woningen te verbeteren en om de woningen aan te passen aan de (woon)eisen van deze tijd. Onze huurders krijgen vooraf informatie toegestuurd waarin staat beschreven welke onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Tevens zal in een persoonlijk gesprek bij u thuis de wensen geïnventariseerd worden en zal worden bepaald welke onderhoudswerkzaamheden (nog) nodig zijn.

Controleren en vervangen van de gasslang

Wetland Wonen heeft inspecties laten uitvoeren bij een deel van haar woningen om de condities van de gas-, water- en elektra installaties inzichtelijk te krijgen. Het controleren van de gasslang van het kooktoestel was één van de onderdelen van deze inspecties. In een aantal gevallen bleken de gasslangen sterk verouderd en soms zelfs lek. Dit kan ernstige gezondheidsrisico’s en zelfs levensbedreigende situaties met zich meebrengen.

 

Wij vinden de veiligheid van onze bewoners belangrijk en willen extra aandacht vragen voor het onderhoud en/of vervangen van de gasslang. Het controleren en vervangen van een gasslang valt onder de werkzaamheden die de huurder zelf moet doen.

 

Vervanging

Heeft u een opbouw kooktoestel met standaard gasslang (zwarte rubberen slang), dan is het advies om de slang elke 5 jaar te vervangen en/of  jaarlijks te controleren op scheurtjes en lekken.

De leeftijd is eenvoudig te bepalen met de fabricagedatum die op elke slang is afgedrukt.

Een gasslang kost ongeveer € 12,- tot € 15,- en is te verkrijgen bij de plaatselijk bouwmarkt of speciaalzaak.

 

Het is ook mogelijk een RVS gasslang aan te schaffen (volledig gele slang). Deze hoeft, mits niet beschadigd of geknikt,  niet regelmatig vervangen te worden. Wel is het van belang om ook deze slang jaarlijks te controleren. Een RVS gasslang kost ongeveer € 30,- tot € 40,- en is te verkrijgen bij de speciaalzaak.

 

Let op! De gasslangen moeten voorzien zijn van het GASTEC keurmerk. Dan weet u zeker dat u de juiste slang koopt.

 

Handleiding

Het vervangen van een gasslang is geen ingewikkelde klus. Op onze website vindt u een handleiding voor het vervangen van de gasslang.  

 

Denk aan uw veiligheid en dat van uw omgeving en controleer uw gasslang. Schakel bij twijfel altijd een vakman in.

Woning veranderen

Wetland Wonen vindt het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw huis en dat u zich thuis blijft voelen. Mogelijk wilt u de woning meer aanpassen aan uw wensen. Voor meer informatie over de mogelijkheden op dit gebied kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Vragen onderhoud en reparatie

Heeft u een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op via (0527) 24 97 10.

 

Of kijk bij de veelgestelde vragen over onderhoud en reparatie of uw vraag daarin voorkomt.