Ouder worden

Ruim 55% van de huurwoningen van Wetland Wonen is geschikt voor senioren. Bekijk het overzicht van ons woningbezit en zie waar onze seniorenwoningen zich bevinden.

Test uw woning!

Woont u in een prettige en vertrouwde omgeving? Voldoet uw woning aan uw woonwensen en veiligheidseisen, en witl u dit graag zo houden, ook als u een dagje ouder wordt? Dan is het goed om na te gaan of uw woning ook in de toekomst blijft voldoen. Het is goed om tijdig maatregelen te nemen en niet te wachten tot de nood aan de man is. Vaak zijn simpele aanpassingen voldoende om veel ongemak te voorkomen.

 

Met een simpele test kunt u zelf kijken welke maatregelen in uw situatie mogelijk en handig zijn. Kijkt u hiervoor op www.mijnwoningopmaat.nl. Hier kunt u vragen beantwoorden en krijgt u praktische tips en adviezen aangereikt.

 

Medische aanpassingen

Als gevolg van een beperking is een woningaanpassing soms noodzakelijk. Dit kan uiteenlopen van kleine ingrepen tot grotere aanpassingen. Bij het Wmo-loket van de gemeente kunt u terecht voor de aanvraag van hulpmiddelen en voorzieningen die door de gemeente verstrekt kunnen worden. Bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, hulpmiddelen zoals rolstoelen en scootmobielen en woningaanpassingen. Na de aanvraag beoordeelt een Wmo-consulent van de gemeente of u in aanmerking komt voor het hulpmiddel of de voorziening.

Soms is verhuizen naar een andere al aangepaste of gemakkelijk aan te passen woning een betere oplossing dan het aanpassen van de huidige woning. Uiteraard zijn wij graag bereid mee te zoeken naar een passende oplossing.

 

Meer informatie is ook te vinden op: www.gemeentesteenwijkerland.nl/wmo voor inwoners van gemeente Steenwijkerland en op http://www.wmoloket.zwartewaterland.nl voor inwoners van gemeente Zwartewaterland.