Checklist voor verhuizen

Omdat je niet iedere dag verhuist hebben wij een handige checklist voor je gemaakt. Zo zie je snel of je overal aan hebt gedacht.

  Nieuwe huurovereenkomst doornemen

  Huur opzeggen van je oude woning

  Inschrijven bij de gemeente

Geef je nieuwe adres binnen vier weken vóór of uiterlijk vijf dagen nadat je adres verandert door aan de gemeente waar je gaat wonen. Neem hierbij een geldig identiteitsbewijs en bewijs van bewoning (huurcontract of toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner) mee.

  Huurtoeslag

Als je verhuist naar een ander huurhuis geef je de nieuwe huurprijs door aan De Belastingdienst. Dit kan vanaf het moment dat je bij de gemeente bent ingeschreven op het nieuwe adres.

Als je voor het eerst naar een huurhuis verhuist kan je misschien huurtoeslag krijgen. Je kunt dit controleren bij De Belastingdienst. Om huurtoeslag aan te vragen moet je bij de gemeente staan ingeschreven op het nieuwe adres.

 ☐   Gas en elektra

Zodra je weet dat je een nieuwe woning krijgt kan je zelf een contract afsluiten bij een energieleverancier van je keuze. Als je de sleutel krijgt wordt de meterstand opgenomen. Die meterstand geef je zo snel mogelijk door aan je energieleverancier.

☐   Water

Geef de verhuizing door bij het waterbedrijf Vitens. Als je de sleutel krijgt wordt de meterstand opgenomen. Die meterstand geef je zo snel mogelijk door aan Vitens.

☐   Internet, telefoon en tv

Geef de verhuizing door aan de internet, telefoon en tv-aanbieder van je keuze.

☐   Inboedelverzekering
We adviseren om een inboedelverzekering af te sluiten. De spullen in en rondom je huis zijn hiermee verzekerd voor schade door water, diefstal, brand en storm. Heb je al een inboedelverzekering? Geef dan het nieuwe adres door. En controleer bij je verzekeringsmaatschappij of het verzekerde bedrag nog klopt.

 Overname

Maak afspraken met de vorige huurder over de overname van bijvoorbeeld laminaat, gordijnen of andere dingen.

 Geef je nieuwe adres door

Het is handig dat de volgende mensen en organisaties je nieuwe adres weten.

  • Familie, vrienden en kennissen;
  • Werkgever;
  • Huisarts, tandarts en andere medisch specialisten;
  • Verzekeringsmaatschappijen (auto, uitvaart, enz.);
  • Bank;
  • School;
  • Sport en verenigingen;
  • Abonnementen (krant, tijdschriften, mobiele telefoon, enz.);
  • Kerk, synagoge of moskee;
  • Goede doelen;
  • Voedsel- of kledingbank.

 Gebreken doorgeven aan je verhuurder
Als je de sleutel krijgt is je woning technisch in orde. Onze medewerker heeft het hang- en sluitwerk, de stopcontacten en het schakelmateriaal nagekeken. En eventuele gebreken zijn hersteld. Mocht je toch iets tegen komen, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Bij een nieuwbouwwoning komen we nog een keer langs of vragen wij je een opleverlijst in te vullen. Hier kan je eventuele gebreken aangeven, zodat we dit kunnen herstellen.