Afstand huurrechten

Als een hoofd- of medehuurder verhuist

De rechten en plichten van een huurcontract gelden voor alle mensen die het huurcontract hebben getekend. Gaan u en uw partner uit elkaar? Dan kan de verhuizende huurder afstand doen van huurrechten. Anders blijft hij/zij hoofdelijk aansprakelijk voor de plichten in het huurcontract. De huurder die in de woning blijft wonen verklaart in het formulier de huurrechten en -plichten alleen voort te zetten.

Om afstand te doen van de huurrechten vullen de vertrekkende en achterblijvende huurder samen het 'Aanvraagformulier afstand huurrechten' in.

Opzegtermijn

Bij afstand van huurrechten geldt de wettelijke opzegtermijn van minimaal één maand. Deze maand gaat in zodra de schriftelijke verklaring bij ons binnen is.

Voorwaarden

Wij nemen uw aanvraag alleen in behandeling als u geen huurachterstand heeft. Heeft u huurachterstand? Dan bent u allebei verantwoordelijk voor de betaling van deze achterstand. Lees hier meer over de mogelijkheid voor een betalingsregeling.

Goedkeuring

Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, passen wij onze huuradministratie aan. De afstandsverklaring wordt bij de bestaande huurovereenkomst gevoegd, u ontvangt geen nieuwe huurovereenkomst. Wel ontvangt u beiden van ons een bevestiging per post of e-mail.

Betaling van de huur door de huurder die blijft wonen

Blijft u in de woning wonen? Zorg dan dat de betaling van de huur goed blijft doorlopen. Heeft u een automatisch incasso afgegeven, maar verandert het bankrekeningnummer? Geef ons dan op tijd het nieuwe rekeningnummer door. Lees hier meer informatie over huur betalen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden