Geen objecten gevonden

Hoe werkt het

Wij verhuren betaalbare en goede sociale huurwoningen in de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Ons aanbod staat op De Woningzoeker. Op deze website bieden ook andere woningcorporaties in de regio hun huur- en koopwoningen aan.


1. Inschrijven of inloggen als woningzoekende

Inschrijven

Bent u 18 jaar of ouder en nu of in de toekomst op zoek naar een sociale huurwoning in gemeente Steenwijkerland, Zwartewaterland of Zwolle? Dan kunt u zich binnen tien minuten inschrijven op De Woningzoeker.

U heeft de gegevens over het verzamelinkomen van alle bewoners die 18 jaar of ouder zijn nodig voor uw inschrijving.

Inschrijven kost u het eerste jaar €16,-. Uw inschrijving kan elk jaar worden verlengd. Dit kost € 10,- per jaar.

Inschrijven als woningzoekende

Inloggen

Als u al ingeschreven staat als woningzoekende kunt u inloggen op De Woningzoeker.
Na de inlog kunt u eventueel uw gegevens wijzigen. Het is belangrijk dat uw gegevens kloppen.

Inloggen op De Woningzoeker


2. Stel uw zoekprofiel en tipbericht in

Beschikbare woningen van Wetland Wonen zijn vier dagen zichtbaar op De Woningzoeker. In deze tijd moet u zelf reageren op de woning, wanneer u deze wilt huren.

Wilt u een e-mail ontvangen met beschikbare woningen die aan uw wensen voldoen? Maak dan een zoekprofiel aan. Geef onderaan de pagina van uw zoekprofiel aan dat u een tipbericht wilt ontvangen per e-mail.

In uw zoekprofiel geeft u uw woonwensen aan. In welke plaats wilt u wonen? Is een tuin belangrijk voor u? Zo vindt u sneller een woning die past bij uw woonwensen. Houdt u hierbij rekening met de inkomensrichtlijnen voor passend toewijzen.


3. Zoeken en reageren op een woning

Op De Woningzoeker vindt u een overzicht van beschikbare woningen.
Als u inlogt op De Woningzoeker ziet u hier alleen de woningen waarop u mag reageren.

Wilt u meer informatie over een woning? Klik dan in het overzicht op de woning waarover u meer wilt weten. Zo vindt u informatie over oppervlakte, energielabel, voorzieningen, ligging, foto’s, en meer.

Heeft u interesse in een woning? Klik dan op de knop ‘Reageren’ onderaan de pagina van de woning. Onder ‘Mijn reacties’ ziet u na de sluitingsdatum op welke plaats u bent geëindigd voor de woning van uw keuze.


4. Woning aangeboden

Er zijn 3 manieren die bepalen wie de woning krijgt aangeboden:

  • Inschrijftijd: de woning wordt door Wetland Wonen aangeboden aan de drie personen (dit aantal kan afwijken) met de langste inschrijftijd. Woningen van de andere corporaties worden aangeboden aan de persoon met de langste inschrijftijd. Zijn er voorrangsregels? Dan zijn die mede bepalend voor de volgorde. We noemen dit ‘Wensmodule’ en ‘Vrije sectormodule’.
  • Loting: alle passende reacties worden geloot. Het maakt dus niet uit hoe lang u ingeschreven staat. De woning wordt aangeboden aan de persoon die uit de loting komt. We noemen dit ‘Spoedmodule’. Om in aanmerking te komen voor een woning uit de spoedmodule moet u minimaal een jaar in het postcodegebied van De Woningzoeker wonen. Reageert u op een woning uit deze module en heeft u de woning aangeboden gekregen, maar wilt u de woning weigeren? Dan wordt uw inschrijving geblokkeerd en kunt u 1 jaar lang niet reageren op woningen van De Woningzoeker.
  • Eerste reactie: de woning wordt aangeboden aan de persoon die het eerste reageert en voldoet aan de inkomenseisen en gezinssamenstelling voor de woning. We noemen dit ‘Direct huurmodule’.

Aanbieding van de woning

Wanneer u een woning krijgt aangeboden ontvangt u van ons een bericht. Bij de aanbieding van een woning moet u binnen een paar dagen een aantal documenten en gegevens aanleveren. Zoals uw inkomensverklaring en een uittreksel Basis Registratie Personen (BRP) met woonhistorie en aanvullende gegevens. Het is belangrijk dat de documenten en gegevens compleet en actueel zijn. Missen er documenten of zijn formulieren niet compleet ingevuld? Dan gaat de woning voor u niet door. We adviseren u deze gegevens op tijd op te vragen bij de Belastingdienst en uw gemeente.

Geef altijd aan of u de woning wel of niet accepteert. Heeft u geen belangstelling? Dan bieden wij de woning aan de volgende kandidaat aan. Door altijd te reageren op de aanbieding voorkomt u dat wij uw inschrijving blokkeren en u tijdelijk niet kunt reageren op een woning.


5. Huurovereenkomst tekenen en sleutels ontvangen

Wilt u de woning huren en voldoet u aan alle voorwaarden? Gefeliciteerd! ! We nodigen u uit om de huurovereenkomst te ondertekenen. We bekijken samen of alles in de woning in orde is. Na betaling van de eerste huur krijgt u van ons alle sleutels die bij de woning horen.

Nadat u een handtekening heeft gezet op de huurovereenkomst schrijven we u uit als woningzoekende. Uw inschrijfduur vervalt omdat u een woning heeft gevonden. Wilt u in de toekomst nog een keer verhuizen? Schrijf u dan weer in als woningzoekende. U begint dan opnieuw met de opbouw van inschrijfduur.

Overname spullen van vorige bewoner

De vorige bewoner van uw nieuwe woning kan u spullen ter overname aanbieden. U kunt daar samen afspraken over maken. Die afspraken legt u vast in ons overnameformulier. De vorige bewoner van uw woning heeft dat van ons gekregen. De afspraken gelden alleen als het formulier is ondertekend door de vorige bewoner én door u.


Heeft u nog vragen?

Bekijk de vraag & antwoord op De Woningzoeker of neem contact met ons op.