Zwolle | Eikenlaan 21

Over het project

Aannemer: Knol Bouw
Architect:

Start bouw:
Verwachte oplevering:

Onder begeleiding van Stichting Philadelphia woont een groep bewoners met veel plezier aan de Eikenlaan 21 in Zwolle. Het bestaande gebouw is helaas te kleinschalig om op deze manier voort te kunnen bestaan. Ook is er een grote vraag onder cliënten om op deze locatie te kunnen wonen. Om aan de toenemende vraag van cliënten te voldoen, en het voortbestaan van de locatie veilig te stellen, wordt er door Wetland Wonen achter het bestaande pand een nieuw complex gebouwd. 

Achter het bestaande gebouw wordt een nieuw pand gebouwd met twee en drie verdiepingen. In het nieuwe pand komen 17 appartementen. Het bestaande en nieuwe gebouw komen met elkaar in verbinding door middel van een loopbrug op de eerste verdieping.

Zowel het oude als het nieuwe gebouw worden gehuurd door Stichting Philadelphia. Als de nieuwbouw klaar is kunnen op deze locatie in totaal 28 cliënten wonen. De bewoners hebben een verstandelijke beperking of een ernstige meervoudige beperking. Iedereen krijgt een eigen woning met een woon- en slaapkamer, keuken en badkamer. Beneden kunnen mensen met een rolstoel wonen. De zorg die de bewoners krijgen is op maat. Philadelphia helpt de bewoners hun talenten te ontdekken. Overdag werken veel bewoners en ’s avonds doen ze veel samen, zoals samen eten. 

Volg de bouw