Geen objecten gevonden

Naar overzicht

24 appartementen aan de Sluisweg en De Vesting in Steenwijk

Over dit project

Wij bouwen 24 sociale huurappartementen in Steenwijk. De 24 appartementen worden verdeeld over twee gebouwen met elk 12 appartementen. Het eerste gebouw staat aan de Sluisweg, het tweede gebouw staat een steenworp verderop aan De Vesting. Beide gebouwen zijn qua indeling identiek. Het complex aan de Sluisweg krijgt een donkere (rode) gevelsteen. Het gebouw aan De Vesting krijgt een lichte (gele) gevelsteen.


In de verhuur

Naar verwachting zijn de appartementen vanaf februari/maart 2023 klaar. Wilt u een van deze appartementen huren? Reageer dan op het appartement van uw keuzen via De Woningzoeker. De komende tijd worden er regelmatig nieuwe appartementen aangeboden. Staat het appartement van uw voorkeur online? Dan heeft u vier dagen de tijd om te reageren.

Ga naar De Woningzoeker

Let op! Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen moet u staan ingeschreven op De Woningzoeker. Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan nu in op De Woningzoeker.

Doelgroep

De driekamerappartementen zijn gelijkvloers en daardoor erg geschikt voor ouderen. Maar iedereen vanaf 23 jaar die in aanmerking komt voor een sociale huurwoning mag reageren op de appartementen. Door de grootte en indeling zijn de appartementen geschikt voor maximaal 3 personen. Wetland Wonen vindt het belangrijk dat de toekomstige huurders zich betrokken voelen bij groen en duurzaam wonen. Zo leveren de bewoners straks samen een bijdrage aan de inrichting en het onderhoud van het groen in en om het gebouw.

Verhuurbrochure

In de verhuurbrochure vindt u plattegronden van de locaties, indeling van de appartementen en informatie over de voorzieningen in de gebouwen.

Download de verhuurbrochure

Fijn en groen wonen

De natuur is belangrijk bij deze appartementen. Een fijne groene omgeving draagt niet alleen bij aan de leefbaarheid, gezondheid en sociale samenhang voor de bewoners, maar ook aan klimaatadaptatie en biodiversiteit. Aan de buitenkant van het gebouw en op de balkons komen fruitbomen en bloeiende planten. De deels begroeide gevels en het vegetatiedak koelen het gebouw, absorberen geluid en zuiveren de lucht. Regenwater wordt van het dak en onder de parkeerplaatsen opgevangen om de begroeide gevels en de beplanting van water te voorzien. In en om het gebouw wordt groen aangelegd, waar de bewoners zelf voor het tuinonderhoud zorgen. Zo is er veel ruimte om elkaar te ontmoeten. Bijvoorbeeld in de pluktuin, moestuin of op het gezamenlijke dakterras. Dat is fijn wonen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor planten en dieren.

Het nieuwbouwplan

Dit nieuwbouwplan komt voort uit afspraken die zijn gemaakt tussen Wetland Wonen en gemeente Steenwijkerland. Daarin is afgesproken dat de woningcorporatie investeert in fijn en betaalbaar wonen in de gemeente. Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen: “Afgelopen jaren heeft Wetland Wonen al veel geïnvesteerd in deze regio. Zo zijn verschillende sociale huurwoningen uit de Noordelijke kernen overgenomen van collega-corporatie Woonconcept. Zijn er nieuwbouwwoningen opgeleverd in Sint Jansklooster en wordt er op dit moment gebouwd in Scheerwolde. De volgende stap is de bouw van deze sociale huurappartementen in Steenwijk.”

De eerste woningen in Steenwijk voor Wetland Wonen
“De bouw van deze appartementen in Steenwijk is een primeur voor Wetland Wonen en de stad”, zegt Marcel Timmerman. De woningcorporatie, met woningen in verschillende kernen van de gemeente Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle, heeft op dit moment nog geen woningen in de stad Steenwijk. Timmerman besluit: “Met de bouw van sociale huurappartementen aan de Sluisweg en De Vesting kunnen we nu ook woningzoekenden in de stad Steenwijk bedienen. Met de gemeente hebben we afgesproken de komende jaren nog meer woningen gaan bouwen in Steenwijk. Een mooie stap voor ons, de gemeente, woningzoekenden en de nieuwe huurders.”
 


Planning

  • Start bouw Maart 2022
  • Datum van oplevering februari/maart 2023
  • Start van verhuur 12 mei 2022
  • Status In aanbouw
  • Partijen

  • Aannemer Schutte Bouw en Ontwikkeling
  • Architect B+O architectuur en stedenbouw
  • Locatie op kaart